Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

BÚSqueda

Los Verdes

20 octobre 2008 1 20 /10 /octobre /2008 15:49
(A continuación hay un resumen en castellano)

    

    Es una clàsica operació especulativa i destructiva
d´ampliació portuària que es veu per tot arreu el litoral de l'estat espanyol.  Fem una escollera exterior, guanyem milers de metres quadrats construibles a l'interior del port i erosionem a les platges i a la biodiversitat marina al llarg de kilómetres de costa.   

   Es encara més greu en el cas de Xàbia ja que es vol fer malbé un paisatge singular i emblemátic del Parc Natural del Montgó. El projecte de l´Estat central i de la Generalitat tracta de crear uns 300 amarres nous i guanyar a la mar més de 10 mil metres de sol urbanitzables per a un gran centre comercial i aparcaments.  El creixement del ciment destrossaria un ric bosc marí, la poseidonia, i canviaria per sempre un dels racons més preciosos de la costa valenciana.  

   A més a més, és una obra antidemocràtica fomentada per la Autoritat Portuaria que depén de l´Estat Central i s'escapa de qualsevol control municipal.  El plé municipal de Xàbia s´ha posicionat en contra malgrat el fort recolçament al projecte del PP i del PSOE. La majoría dels veïns i veínes de Xàbia no volen encaixar més dolor i trencament en el ric ecosistema marí més proper a les seues cases. L´alcalde Monfort del Bloc porta més d´una década oposant-se a l´ampliació del port i, fins i tot, ha propossat unes alternatives de reordenació interior del port existent per augmentar la cabuda de vaixells si fera falta. 

   S´ha presentat una petició al Parlament Europeu en contra del projecte per vulnerar la Directiva Hàbitat perque la zona afectada és un Lloc d´Interés Comunitari integrat en la Xarxa Natura 2000 i per els greus impactes sobre les platges documentats pero experts de la Universitat d´Alacant.  També he presentat una pregunta parlamentaria a la Comisió Europea per a assabentar a la executiva europea sobre les possibles il.legalitats d'aquesta operació inecesaria e irracional. 

     Altra volta el litoral valencià prendrà protoganisme a Brusel.les. Amb la crisi o sense ella, el formigó avança sense pausa.

 

Es un clásico ejemplo de ampliación portuaria que se ve por todo el Estado Español. Hagamos un muelle exterior, ganemos miles de metros cuadrados edificables al mar y  deterioramos a las playas y a la biodiversidad a lo largo de muchos kilómetros de costa.

    Es aún más grave en el caso de Xàbia porque se quiere estropear un paisaje singular y emblemático del Parque Natural de Montgó. Este proyecto del Estado Central y de la Generalitat Valenciana trata de crear unos 300 metros de amarres nuevos y ganar al mar más de 10 mil metros cuadrados para un gran centro comercial y aparcamientos. El crecimiento del hormigón destruiría un rico bosque submarino, la posadonia, y cambiaría para siempre uno de los rincones más preciosos de la costa valenciana.  

  

      

Partager cet article
Repost0

commentaires